Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är Sveriges största sjukhus och ett av de större i norra Europa. Verksamheten hade en omsättning på 17 200 miljoner kronor 2018.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har cirka 17 000 anställda och har verksamhet på fem platser i Göteborg och Mölndal: Sahlgrenska sjukhuset, Mölndals sjukhus, Östra sjukhuset, Högsbo sjukhus och Rågården (tidigare Lillhagsparkens sjukhus).

17 000 anställda och ledningen klarar inte att bemanna akuten!!! Tydligare är så blir det inte – att sjukvården i Sverige saknar fungerande styrning och därtill tillämpar de endast skolmedicin, även när det finns betydligt bättre alternativ inom komplementär medicin (som politikerna nu vill begränsa och förbjuda med hjälp KAM-utredningen som bryter mot både EU-rätten och gällande patientsäkerhetslag). Detta utan att våra politiker reagerar! Har våra politiker blivit galna?

Detta är grava exempel på SYSTEMFEL inom vården och inga pengar i världen kan kompensera för detta, varför svensk sjukvård garanterat kommer att krascha så länge inkompetens/korruption tillåts styra vården, en vård som varje år kostar varje arbetande svensk 100.000 kronor! Frågan är berättigad: Vad tusan får vi för våra skattepengar?

Landstingspolitiker flyter bekvämt med penningströmmar utan krav på prestation eller resultat – på din bekostnad.

Gula västarna vill avskaffa landstingen som mest utgör en bromskloss och en födkrok för politiker som helst bara flyter med de monetära strömmarna. Gula västarna partiet vill införa management värd namnet och HÄLSOFRIHET på riktigt, vilket kommer att både sänka kostnaderna och öka livskvaliteten.

Nedan ett exempel på hur det fungerar idag och om du tycker det är OK så behöver du inte göra något. Om inte så kan du protestera redan idag (anonymt, utan förpliktelse och det kostar bara ett frimärke) >>> klicka här


FRIA ORD GP 23 oktober 2019:

Plötsligt känns det inte verkligt längre. Samlingen av skadade och sjuka människor med kryckor, bandage och rullstolar – runt en ensam läkare som gör det bästa han kan – är surrealistisk, skriver signaturen Duggregn.

På sjukhusets akutmottagning sitter många som väntar på att bli omhändertagna av läkare. De flesta har ont, några blöder. Hastigt omplåstrade av sjuksköterskorna försöker de uthärda. De har väntat i timmar och väntrummet fylls hela tiden på med fler skadade och sjuka.

Sen blir det en konstig stämning. Ingen blir inropad på en lång stund, inga dörrar öppnas. Så här är det ju på akuten, tänker nog de flesta tålmodigt. Det kommer ju in akuta fall som de måste prioritera, vi ser ju ambulanserna.

Till sist öppnas äntligen en dörr och det står en läkare i väntrummet. Han säger att tyvärr måste han informera om att han för tillfället är den ende läkaren på akuten. Väntetiden kommer att bli lång för alla. Troligen till efter midnatt, eventuellt till morgonen. En kollega kommer in vid åttatiden på morgonen.

Sedan tillägger han att bedömningsrummen på akutmottagningen redan är fulla av patienter som han ännu inte hunnit träffa. Slutligen berättar han att han är den enda läkaren som kommer vara i tjänst på hela sjukhuset. Hela natten.

Han råder de patienter som kan att åka hem och återkomma dagen efter. De som behöver hjälp kommer att få hjälp men det kommer att dröja många timmar, kanske till morgondagen.

Då reser sig människorna i väntrummet, går fram till läkaren, ber om råd. Och det kan han inte ge dem, det förstår alla. Det är ju inte hans fel. Han står ändå där och försöker svara på frågorna från förtvivlade människor.

Plötsligt känns det inte verkligt längre. Samlingen av skadade och sjuka människor med kryckor, bandage och rullstolar – runt en ensam läkare som gör det bästa han kan – är surrealistisk.

Amerikansk sjukhussåpa? Ett samhälle lamslaget av oväder? Nej, Mölndals akutmottagning lördag kväll den 19 oktober 2019.

Duggregn


Fråga: Var kommer 100.000 kr per arbetande svensk och år ifrån?

Svar: Vården kostar drygt 10 % av BNP vilket motsvarar cirka 500 miljarder kronor per år. Arbetande svenskar är cirka 5 miljoner, vilket blir 100.000 kr per arbetande svensk och år.

Ett hushåll där två arbetar betalar alltså 200.000 kr per år till en sjukvård som saknar fungerande management och som endast erbjuder skolmedicin. Detta är ett vanvettigt slöseri med resurser och med medborgarnas livskvalitet.

Om vi inte byter politiker så kommer vården garanterat att krascha då inga pengar i världen räcker för att kompensera systemfelen. Dagens partier måste således under 4 % om det ska bli en förändring, vilket är folkets ansvar.

Klicka på bilden ovan för att förstora den

Gula västarna vill lägga ner landstingen, implementera en ledning värd namnet och införa kvalitetssäkrad integrativ medicin plus tandvård inom den offentliga vården. Det skulle bli billigare och livskvaliteten skulle öka.